تمثیلات آقای قرائتی (با وجود علم و عقل، چه نیازی به وحی داریم ؟)
با وجود علم و عقل، چه نیازی به وحی داریم ؟
پاسخ : این سخن درست مثل آن است که فرزندی به والدین خود بگوید : من به راهنمایی شما نیازی ندارم و می خواهم هر چیزی را خودم تجربه کنم تا بپذیرم. این سخن به ضرر فرزند است یا والدین ؟
معتقدین به وحی، علم، عقل، و تجربه را کنار نمی زنند که وحی را به جای آن بنشانند، بلکه آن را محدود می دانند و در کنار عقل و تجربه ، از وحی نیز بهره می جویند وبر شناخت خود از حقایق هستی می افزایند. کسانی که نسبت به وحی بی اعتنا هستند و فقط بر علم و عقل خود تکیه می کنند، از شناخت بسیاری از امور هستی محروم مانده اند.
آنها نسبت به سرنوشت خود پس از مرگ هیچ اطلاعی ندارند و از پایان این هستیِ با عظمت بی خبر اند. در این هستی، رازهای بسیاری هست که اگر کسی فقط با علم و تجربه ی محدود خود بخواهد زندگی کند، از بسیاری از آنها محروم می ماند.
راستی اگر سازنده کالایی، به ما اطلاعاتی بدهد باید بگوییم ما به اطلاعات تو نیازی نداریم، خودمان تجربه می کنیم و می فهمیم ؟ خالق هستی درباره هستی ،آینده، اهداف و راه صحیح بهره گیری از آن اطلاعاتی از طریق بهترین افراد که پیامبران باشند ، در اختیار ما گذارده است. بی اعتنایی به پیام های الهی ، محروم کردن بشر از یک کانال به مراتب گسترده تر از کانال تجربه است و چه ظلمی بالاتر از اینکه بشر، چشم و گوش خود را بر بخشی از دانستنی ها ببندد.
کتاب تمثیلات حجه الاسلام و المسلمین آقای قرائتی