طلبه باید صبور و به دور از غرور
طلبه باید صبور و به دور از غرور باشد، گفت: طلاب در برابر کنایهها صبوری و از غرور به شدت دوری کنند. درس خواندن طلبه باید مفید به حال مردم و جامعه باشد ضمن اینکه باید بتواند به سئوالات مردم، با استدلالهای درست و منطقی پاسخ دهد.
همه طلاب به ویژه طلبههای خواهر باید بتوانند پاسخ این سئوالات را بدانند زیرا به ویژه برای بسیاری از زنان سئوالاتی در مورد دیدگاه اسلام به زنان مطرح است که لازم است ضمن پاسخگویی، اهمیت جایگاه زن در آفرینش نیز برای آنها تشریح شود.
استاد قرائتی با بیان اینکه طلاب باید در زمینههای مختلف از جمله ازدواج، ورزش، استفاده صحیح از اوقات فراغت، انجام واجبات و مستحبات و … پیشقدم و الگو باشند، عنوان کرد: تحصیل نباید مانع ازدواج طلاب به ویژه طلاب خواهر باشد و به بهانه درس خواندن نباید ازدواج را به تاخیر انداخت.
اگر حوزهها راجع به نماز، قرآن و امام زمان (عج) کار نکنند، درسهایی که میخوانند بیفایده است. طلبههایی که به تازگی وارد حوزه شدهاند، در همان روز و هفته اول قرائت نماز خود را اصلاح کنند.
طلاب نباید به واسطه درس خواندن، دچار غرور شوند و خود را برتر از دیگر افراد جامعه بدانند، افزود: هیچیک از ما از عاقبت خود آگاه نیستیم. غرور باعث میشود که عبادات انسان به اوج نرسد بنابراین باید از آن به شدت اجتناب شود.
در کنار زندگی و فرا گرفتن یک فن و هنر زنانه، درسهای حوزه را بخوانید اما به این درسها قناعت نکنید.
وی افزود: برای درس خواندن بهانه سرما و گرما و تعطیلات نداشته باشید و از هر فرصتی برای آموختن و آموزش دادن استفاده کنید.در مقابل اهانتها و طعنههایی که برخی به لباس روحانیت میکنند، صبوری کنید و برای خدا درس بخوانید. بهترین تفسیر قابل فهم برای زمان ما، تفسیر نمونه است و طلاب تلاش کنند که حتما یک دوره این تفسیر را مطالعه کنند. دین را باید از فقیه بگیرید نه از عارف و شاعر و سیاسیون زیرا با شعر و عرفان نمیتوان دینداری کرد.
منبع: سایت آقای قرائتی