ایا زلزله و سیلاب اثر گناهان است
آیا بلاهای طبیعی مانند زلزله وسیلاب اثر گناهان است؟
از منظر دینی هر فعلی از انسان سر میزند علاوه بر اثر ظاهری که برای ما قابل درک است دارای اثر باطنی است که بخش زیادی از آن در قیامت که همه چیز آشکار میشود روشن خواهد شد لذا قرآن کریم وقوع بعضی از آثار قحطی ها و گرانی ها را به کارهای انسان نسبت میدهد
ظَهَرَ الْفَسَادُ فِی الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا کَسَبَتْ أَیْدِی النَّاسِ لِیُذِیقَهُم بَعْضَ الَّذِی عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ یَرْجِعُونَ (روم:۴۱)
فساد، در خشکی و دریا آشکار شده است بخاطر کارهایی که مردم انجام داده اند؛ تا نتیجه بعضی از اعمالشان را به آنان بچشاند، شاید (بسوی حق) بازگردند!
ازطرف دیگر فرمود اگر اهل تقوا واعمال خیر باشند خداوند برکات را بر آنها نازل میکند
وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَی آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَیْهِم بَرَکَاتٍ مِّنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ(اعراف:۹۶)و اگر اهل آبادیها، ایمان بیاوردند و تقوا پیشه کنند، برکات آسمان و زمین را بر آنها نازل میکنیم
اما توجه به این نکته مهم است که طبق بیان قرآن کریم آنچه از مصیبت وبلاها بر سر انسان نازل میشود دودسته است
دسته اول بخاطر عملکرد انسانهاست
وَمَا أَصَابَکُم مِّن مُّصِیبَةٍ فَبِمَا کَسَبَتْ أَیْدِیکُمْ وَیَعْفُو عَن کَثِیرٍ (شوری:۳۰)
آنچه از مصیبت به شما میرسد بخاطر اعمالی است که انجام داده اید، و بسیاری را نیز عفو میکند!
دسته دوم ازقبل بر انسانها نوشته شده است زیرا دنیا محل ابتلا وامحتان است
مَا أَصَابَ مِن مُّصِیبَةٍ فِی الْأَرْضِ وَلَا فِی أَنفُسِکُمْ إِلَّا فِی کِتَابٍ مِّن قَبْلِ أَن نَّبْرَأَهَا إِنَّ ذَلِکَ عَلَی اللَّهِ یَسِیرٌ (حدید:۲۲)
هیچ مصیبتی (ناخواسته) در زمین و نه در وجود شما روی نمی دهد مگر اینکه همه آنها قبل از آنکه زمین را بیافرینیم در لوح محفوظ ثبت است؛ و این امر برای خدا آسان است!
اما اینکه فلان زلزله یا سیلاب برای امتحان و آزمایش است ویا بخاطر عملکرد ما مشخص نیست وجز خداوند متعال واولیا خاص او کسی نمیداند
نکته مهم؛ بلاها و گرفتاری ها انواع و اقسام مختلفی دارد لذا کسی میخواهد قضاوت کند آیا قومی یا گروهی بیشتر به بلاها گرفتار هستند یا نه باید به مجموعه این بلاها اشراف داشته باشد وگرنه اینکه مثلا زلزله یا سیلاب را میدانیم وبه بعضی اشراف نداریم گمان کنیم بر ملتی بلا بیشتر میرود قضاوت نادرستی است
@aligelayri
#چی_شد_طلبه_شدم
#چی_شد_طلبه_شدم
خیلی خلاصه و مختصر خدمت دوستان بگم عاشق کتاب بودم به قدری گه هر وقت از چیزی ناراحت میشدم با کتاب ارامش پیدا می کردم بیشتر کتابهایی که مطالعه می کردم دینی بود یه بار کتابی در مورد زندگینامه ی عالمی رو گرفتم و مطالعه کردم ایشون از مدرسه علمیه زیبایی های طلبگی و ان جمله ی زیبایی که هیچگاه از ذهن من پاک نشد و نخواهد شد سرباز امام زمان (عج) بودن چقدر این کلمه پرمعنا بود واقعا همانجا از ته دل ارزو کردم روزی بتونم سرباز اقام بشم و این جمله آغاز مسیر جدید در زندگیم شد و تصمیم به قدم گذاشتن در مسیر طلبگی بود.
سخنان زیبای مولا امیرالمومنین
زندگى زاهدانه حضرت مسیح در كلام اميرالمومنین علی علیه السلام
✍? حضرت مسیح(علیه السلام) در زمانى ظهور کرد که دنیاپرستان بنى اسرائیل زندگى پرزرق و برق، سفره هاى رنگین، کاخ هاى پرتجمل، همسران زیبا، لباس هاى زینتى و مرکب هاى گرانبها داشتند.
حضرت مسیح(علیه السلام) براى این که هشدارى به همه آن ها بدهد و از آن زندگى که مایه هزار شور و شر و گرفتارى در زنجیرهاى اسارت بود به یک زندگى ساده و عاقلانه و کم هزینه متوجّه سازد، این راه سخت را براى خود برگزید
?اميرالمومنين (ع) براى ارائه الگوى مناسب به سراغ زندگى بسیار زاهدانه عیسى بن مریم مى رود و در سیزده جمله کوتاه، تمام بخش هاى این زندگى زاهدانه را خلاصه مى کند;
همان زندگانى عجیبى که تصورش براى ما مشکل است;
تا چه رسد به عمل کردن آن. در خطبه ١٦٠ اينگونه مى فرماید:
او (مسيح) سنگ را بالش خود قرار مى داد;
لباس خشن مى پوشید;
غذاى ناگوار مى خورد;
نان خورش او گرسنگى،
چراغ شب هایش ماه،
سر پناه او در زمستان مشرق و مغرب زمین بود
(صبح ها در طرف غرب و عصرها در طرف شرق رو به آفتاب قرار مى گرفت)
میوه و گل او گیاهانى بود که از زمین براى چهارپایان مى روید;
نه همسرى داشت که او را بفریبد و نه فرزندى که (مشکلاتش) او را غمگین سازد;
نه مالى داشت که او را به خود مشغول دارد
و نه طمعى که خوارش کند;
مرکبش پاهایش بود و خادمش دست هایش❗️
@nahjolbalaqh_hekmat
ترس و امید
شناخت علی در شخصیت علی
شناخت علی در شخصیت علی
چه کنیم تا روح ما بزرگ و ظرفیت ما زیاد شود؟
چه کنیم تا روح ما بزرگ و ظرفیت ما زیاد شود؟
اقای قرائتی
پاسخ : حضرت علی (علیه السلام) به همام میفرماید: عظم الخالق فی انفسهم و صغر ما دون ذلک ( نهج البلاغه،خطبه 193.) یعنی چون خداوند در روح آنها عظمت دارد، غیر خدا هرچه باشد کوچک جلوه میکند. تا وقتی روی زمین هستیم، یک هکتار زمین برای ما بزرگ است، اما اگر سوار هواپیما شدیم هرچه هواپیما بالاتر برود، این قطعه زمین برای ما کوچکتر میشود.
اگر توجهی به پولهای موجود در بانک بکنیم، سرمایه خود را ناچیز خواهیم دید. اگر به تسبیح گفتن همه موجودات توجه داشته باشیم، گفتن چند سبحان الله را چیزی نمیدانیم. اگر به کتابخانههای بزرگ و مهم دنیا نگاه کنیم، مطالعه چند کتاب ما را مغرور نخواهد کرد.
وقتی به امام سجاد (علیه السلام) گفتند: چرا اینقدر عبادت میکنی؟
فرمود: عبادت من کجا و عبادت علی بن ابیطالب کجا!
خداوند در قرآن به پیامبرش میگوید: یادی از سختیهای انبیای گذشته کن تا سختیها برای تو آسان و سبک شود. آری، اگر به پشت سر نگاه کنیم و راه رفته را ببینیم مغرور میشویم، باید به راه نرفته نظر دوخت تا به فکر رفتن بیفتیم.
جواب زیبای مولا علی علیه السلام
جواب زیبای مولا علی علیه السلام
روزی یک نفر یهودی که میخواست متعرض حضرت امیر ـ علیه السّلام ـ شود به او گفت: هنوز پیامبر شما را دفن نکرده بودند که اختلاف در میان شما پیدا شد. حضرت فرمود: اختلافی که در بین ما پیدا شد از فراق او بود نه در دین او. اما پاهای شما از آب نیل خشک نشده بود که به پیامبر خود گفتید: « اجْعَلْ لَنا إِلهاً کَما لَهُمْ آلِهَةٌ» (برای ما خدایی قرار بده همانگونه که بتپرستان خدایانی دارند.) یهودی از جواب آن حضرت شرمنده شد و از تعرض به او پشیمان گشت.