محل تولد پیامبر اکرم (ص) کجاست؟
محل تولد پیامبر اکرم (ص) کجاست؟
محل تولد پیامبر اکرم (ص)
خانه ای را که رسول خدا(ص) در آن متولد شده، با نام «مولد النبی» می شناسند. این مکان در نزدیکی مسجد الحرام و در انتهای باب صفا قرار دارد.محل تولد پیامبر (ص) در ابتدای شعب ابی طالب قرار داشته و همینک در فاصله محل تولد پیامبر (ص) تا مسعی سنگ فرش است. در تاریخ آمده است که وقتی رسول خدا (ص) به مدینه هجرت کرد، این خانه در اختیار عقیل، فرزند ابو طالب بود و پس از آن در اختیار اولاد و نوادگان وی قرار داشت. بعدها خیزران، همسر هارون، آن را خریداری کرد.
مسلمانان این خانه را که محل تولد پیامبر است گرامی میداشتند و به ویژه در شب تولد پیامبر (ص) مراسمی در آنجا برگزار میکردند. در پی روی کار آمدن دولت سعودی، همزمان با خراب کردن این قبیل اماکن، محل مولدالنبی هم تخریب شد.
تنها با اصرار شیخ عباس قطان شهردار وقت مکه و درخواست وی از ملک عبدالعزیز قرار شد تا در آنجا کتابخانهای بنا کنند که امروزه به نام «مکتبة مکة المکرمه» شناخته میشود. در حال حاضر بر سر در این مکان تابلوئی با عنوان «مکتبة مکة المکرمه» نصب است.
محل تولد پیامبر (ص) - مکان تولد حضرت محمد(ص)
نامگذاری پیامبر اکرم (ص)
روایت شده است که یكی از یهودیان از پیامبر (ص) پرسید: چرا نام تو، محمد و احمد، و بشیر و نذیر است؟ پیامبر (ص) در پاسخ فرمود:
«محمد» از این رو است كه من در زمین محمد و ستوده شده هستم، اما «احمد» از این رو است كه من در آسمان ستودهتر از زمین هستم، اما «بشیر» از این رو است كه پیروان خدا را به رحمت الهی مژده میدهم و اما «نذیر» از این رو است كه گنهكاران را از دوزخ میترسانم. او را با لقب «مصطفی» میخواندند یعنی برگزیده، و نیز «خاتم النبیین» میخوانند، یعنی آخرین پیامبران.
وصف چهره زیبای پیامبر (ص)
چهر و قامت محمد (ص) به قدری زیبا بود كه قابل توصیف نیست، یكی از قیافهشناسان آن عصر به نام «هند بن ابی هاله» روزی با امام حسن (ع) ملاقات كرد امام به او فرمود: «چهره جدم چگونه بود؟»
هند در پاسخ گفت: صورتش مانند ماه شب چهارده میدرخشید، قامتش رسا، سرش بزرگ، مویش نه پیچیده و نه افتاده، رنگش سفید روشن، پیشانیاش گشاده، ابروهایش پرمو و كمانی و از هم گشاده، در وسط بینی برآمدگی داشت ریشش انبوه، سیاهی چشمش شدید، گونهاش نرم و كمگوشت، دندانهایش باریک، دندانهای ثنایایش از هم گشاده، اندامش معتدل و باریكی كف پایش خالی و كمگوشت بود، هنگامی كه راه میرفت با وقار حركت میكرد، گامهای گشاده میگذاشت همانند آنكه از بلندی به پایین گام بردارد، وقتی به چیزی توجه میكرد، به طور عمیق به آن نگاه میكرد، هنگام حركت، بیشتر به زمین مینگریست و به مردم خیره نمیشد و به هر كس كه میرسید به او سلام میكرد و همواره به هدایت و راهنمایی مردم میپرداخت.
رویدادهای ماه ربیع الاول
شب اول ربيع الاول:
اين شب به نام «ليلة المبيت» مزين است، در اين شب يک حادثه مهم تاريخى واقع شده است؛ در سال سيزدهم بعثت، رسول خدا(ص) از مکه به قصد هجرت به سوى مدينه، از شهر خارج شد و در «غار ثور» پنهان گرديد و اميرمؤمنان حضرت على(ع) براى اغفال دشمنان، فداکارانه در بستر آن حضرت خوابيد و مشرکان قريش که خانه رسول خدا(ص) را محاصره کرده بودند، به گمان آن که ايشان در بستر آرميده است، تا صبح منتظر ماندند و چون صبحگاهان با شمشيرهاى برهنه به منزل آن حضرت هجوم بردند تا رسول اللّه(ص) را بکشند، حضرت على (ع) را ديدند که از آن بستر برخاست، بدين ترتيب، پيامبر گرامي اسلام(ص) در فرصتى مناسب خود را از چنگال مشرکان قريش نجات داد و امام علي(ع) نيز با اين فداکارى، عشق، علاقه و برادرى خود را نسبت به ايشان نشان داد؛ اين در حالى بود که هر زمان ممکن بود کسى را که در آن بستر خوابيده بود به قتل برسانند.
بنابراين آيه شريفه «وَ مِنَ النّاسِ مَنْ يشْرِى نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللّهِ وَ اللّهُ رَئُوفٌ بِالْعِبادِ; (سوره بقره، آيه 207) بعضى از مردمِ (با ايمان و فداکار) جان خود را در برابر خشنودى خدا مى فروشند; و خداوند نسبت به بندگان مهربان است» در حق اميرالمومنين (ع) نازل شد.
سال هجرت رسول خدا (ص) مبدأ تاريخ مسلمانان است و تحولى عظيم در جهان اسلام روى داد.
صفحات: 1· 2
انچه که درست هست
انچه که درست هست
قلب خود را بیازمای
امام صادق (ع) می فرماید: گاهی به من گفته می شود: دوستت دارم از کجا بدانم دوستتم دارد؟ حضرت فرمودقلب خود را بیاز مای پس اگر تو او را دوست داری بدان که اونیز تو را دوست دارد.
نکته: سعی شود انسان همه ی کارهای خود را به دور از ریا و خالصانه برای خدا انجام دهد مطمئنا اگر اینطور باشد افراد نیز او را به خاطر خدا دوست دارند.
الگوگیری از سیره پربار و معنوی امام صادق(ع)
حجتالاسلام محمدرضا سرداری اظهار کرد: ما امروز به الگوگیری از سیره و سلوک زندگی پربار و معنوی امام صادق(ع) نیازمند هستیم چراکه آن حضرت با روح معنوی و بصیرت خود تمام توطئههای دشمنان عصر خود را خنثی کرد.
وی گفت: رئیس مذهب جعفری که از میراث عظیم تشیع دفاع کرد در حقیقت سبک و سیاقی را از خود به یادگار گذاشت که امروز موسسات علمی، پژوهشی و تحقیقاتی ما به آن رجوع کنند میتوانند از خودباختگی و وابستگی به علوم و فنون رهایی پیدا کرده و به یک خوداتکایی عملی و اتحاد واقعی برسند.
سرداری، برجستگی زندگی امام جعفر صادق(ع) و نهضت بزرگ علمی آن امام همام را در شکست دادن همه ترفندهای حاکمیت عباسی اعلام کرد و افزود: باید با الگوگیری از سیره و زندگی ائمه اطهار(ع) بهویژه امام صادق(ع) به عنوان رئیس مذهب جعفری همواره در زندگی خود از آفات و امراضی چون غرور، خودخواهی، ریا، نفاق، بداخلاقی و تندخویی پرهیز کرده و به جای آن سیره و سلوک ائمه اطهار(ع) را مرام اندیشه خود قرار دهیم.
وی ادامه داد: امروز جامعه ما بیش از هر زمان دیگر به آموزههای قرآن و اهل بیت(ع)، بهویژه دانشگاه بزرگ امام صادق(ع) در تربیت نسل شایسته نیازمند است و ضروری است همه با انسجام و اتحاد بکوشیم تا در این زمینه یک کارنامه ارزشی و والا را ارائه کنیم.
منبع: ایکنا
زینت خود را به مسجد ببرید
مسجد
در جایی از قرآن آمده است :
خُذُوا زینَتَکُمْ عِنْدَ کُلِّ مَسْجِد
اعراف 31
یعنی زینتهای خود را به مسجد ببرید و در جایی دیگر ، خداوند زینتها را اینگونه بیان می فرماید :
الْمالُ وَ الْبَنُونَ زینَةُ الْحَیاةِ الدُّنْیا
کهف 46
پس در نتیجه باید دست فرزندانمان را بگیریم و به مسجد رویم ؛ آنهم با جیب پر از پول تا به مستمندان کمک کنیم .
حال جای تعجب است که برخی از کسبه متدین ، خود به نماز جماعت می آیند، اما به شاگردانشان که حکم فرزندان آنان را دارند ، امر می کنند تا در مغازه باشند دَرِ مغازه را نبندند !!!
آزار دیگران یعنی چه
ازار دیگران
تا دیر وقت مهمان داریم و پنجره ها را باز می گذاریم و همسایه ها اذیت می شوند
مغازه را جارو کرده ایم گرد و خاکش را جلوی مغازه همسایه می ریزیم
میز خود را در اداره مرتب می کنیم کاغذهای بی مصرف را روی میز همکار می گزاریم
خانه هایمان را طوری درست می کنیم که که مزاحمت برای همسایه می شود
و . . .
داستان:
خدمت حضرت رسول صلى اللَّه علیه و آله عرض کردند: فلان زن روزها روزه مىدارد و شبها نماز مىخواند، ولى او با زبان خود همسایهها را آزار مىدهد، فرمود : آن زن از آنها استفاده نخواهد کرد و او از دوزخیان است (هِیَ مِنْ أَهْلِ النَّارِ)
عرض کردند یا رسول اللَّه فلان زن فقط نماز واجب مىخواند و روزه ماه رمضان را مىگیرد و لیکن همسایه را اذیت نمىکند، فرمود: او اهل بهشت است. (هِیَ مِنْ أَهْلِ الْجَنَّة)
منبع داستان: مستدرکالوسائل جلد 8 صفحه 423
افسوس مردگان
افسوس مردگان
یکی از نامهای قیامت “یوم الحسرت” است حال ما می دانیم مردگان از چه چیز حسرت می خورند ؟
رسول خدا(صل الله علیه و آله) فرمود: هیچ شب و روزی نیست مگر اینکه ملک الموت ندا سر می دهد و می گوید:ای اهل قبور ، امروز غبطه و حسرت چه کسانی را می خورید ، در حالیکه مرگ را معاینه کردید و از اسرار با خبر شدید.
در جواب ، مردگان می گویند:
ما غبطه ی مؤمنین را می خوریم که در مساجد هستند ، زیرا آنان نماز می خوانند و ما نمی خوانیم
و آنها زکات می دهند و ما نمی دهیم ،
و آنها روزه می گیرند و ما نمی گیریم ،
و صدقه می دهند و ما نمی دهیم
و آنها ذکر خدا را می گویند و ما نمی گوئیم
پس واحسرتا بر آنچه از دست داده ایم در عالم دنیا.
منبع : ارشاد القلوب جلد 1صفحه 146
پوستینی که وارونه پوشیده شود
آری ! اسلام وارونه گردیده است
” وَ غارَ الصِّدقُ ، وَفاضَ الکِذبُ ، وَ استُعمِلَتِ المَوَدَّتُ بِالِلّسانِ ، وَ تَشاجَرَ النّاسُ بِالقُلوبِ ، وَ صارَ الفُسُوقُ نَسَباً ، وَ العِفافُ عَجَباً ، وَ لُبِسَ الاِسلامُ لُبسَ الفَروِمَقلُوباً ” .
*
ترجمه: ” راستی و درستی کمیاب می شود ، دروغ همه جا را فرا می گیرد ، دوستی و صمیمیت به سر زبانها اختصاص می یابد و در اعماق دل همه با یکدیگر خصومت می ورزند ، کارهای نامشروع مایة مباهات شده ، عفت و خویشتن داری موجب اعجاب و شگفت می شود ، اسلام وارونه می گردد همانند پوستینی که وارونه پوشیده شود ” . (1)
————————-
منبع:
منتخب الاثر صفحه 437 و نهج البلاغه صبحی صالح صفحه 157